Blefaroplastika

S postupujícím věkem může mnoho z nás pozorovat proměny v oblasti očí, konkrétně ochabnutí kůže a tukové váčky na horních víčkách. Tento jev v estetické chirurgii označujeme termínem "dermatochaláza". Řešením tohoto problému je blefaroplastika – chirurgický zákrok zaměřený na revitalizaci oblasti očí. Díky ní můžete dosáhnout mladistvějšího vzhledu a v některých případech i zlepšit vidění. V následujících řádcích se dozvíte více o tomto zákroku, jeho výhodách a jak může přispět k vašemu celkovému sebevědomí.

Co je to blefaroplastika?

Blefaroplastika je chirurgický zákrok, jehož cílem je odstranění nadbytečné kůže a tuku z horních očních víček. Výsledkem je mladší, svěžejší vzhled a zlepšené vidění u pacientů, kteří měli omezenou šíři zorného pole kvůli nadbytečné kůži.

Pro koho je tento zákrok vhodný? 

Plastická operace horních očních víček je vhodná pro ty, kteří:

  • Pociťují těžkost horních víček.
  • Mají pocit unavených očí kvůli nadbytečné kůži.
  • Zaznamenali zhoršené periferní vidění způsobené nadměrným ochabnutím kůže.

Jak probíhá zákrok? 

V MediEsté Clinic usilujeme o to, aby se každý pacient cítil jako nejlepší verze sebe samého a každý zákrok na očních víčkách byl individuálně přizpůsoben pacientovi.

Průběh blefaroplastiky:

  1. Konzultace s lékařem, aby byly splněny všechny vaše potřeby a přání.
  2. Použití místní anestezie.
  3. Odstranění nadbytečné kůže a tuku.
  4. Uzavření řezu jemnými stehy, které minimalizují jizvy.

Pooperační péče a zotavení: 

Po zákroku je důležité několik dní dodržovat klidový režim a omezit fyzickou námahu. Většina pacientů se může vrátit k běžným aktivitám již po několika dnech. Otoky a modřiny kolem očí by měly ustoupit do jednoho až dvou týdnů.

V MediEsté Clinic věříme, že každý si zaslouží cítit se skvěle. Plastická operace horních očních víček může být právě tím správným klíčem. Pokud máte další otázky nebo byste se chtěli dozvědět více informací o tomto zákroku, neváhejte nás kontaktovat.


Sedm podrobných faktů o plastické operaci očních víček v MediEsté Clinic

Přemýšlíte nad plastickou operací horních nebo dolních víček? Přinášíme vám komplexní informace o blefaroplastice, které vám pomohou lépe porozumět tomuto oblí


Niťový lifting podbradku s technikou Aptos v MediEsté Clinic

V dnešní době si mnoho lidí přeje mít mladistvý vzhled, avšak ne každý je připraven podstoupit invazivní chirurgický zákrok. V MediEsté Clinic nabízíme moderní